NAM-rapport over herevaluatie waterinjectie komt op z’n vroegst in het voorjaar

Foto: Robert Jansen

Volgens aardolie- en aardgasproducent Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wordt het rapport over de afvalwaterinjectie in Twente op z’n vroegst in het voorjaar van 2022 verwacht.

Iedere zes jaar voert NAM een evaluatie uit voor de waterinjectie, dat onder meer aan de Tramweg in Rossum plaatsvond. Hier waren echter dermate grote problemen, waaronder een lekke buis, dat dit enige tijd stilgelegen heeft. Op verzoek van de Tweede Kamer heeft NAM de volgende herevaluatie met een jaar vervroegd naar 2021.

Het vraag is of waterinjectie nog steeds de meest geschikte verwijderingsmethode voor het productiewater uit Schoonebeek, dat naast water nog allerlei stoffen bevat, is. Hiervoor gelden een aantal criteria zoals de milieueffecten, risico’s en kosten. “De eindoplevering van dit rapport verwachten we in het voorjaar van 2022, aangezien de onderzoeksresultaten van put ROW2 en de bevindingen van SodM ook opgenomen zijn in dit eindrapport”, aldus de NAM.

Adviesbureau Royal HaskoningDHV en onderzoeksinstituten verbonden aan de Universiteit Twente zijn betrokken bij het rapport.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen