112

Is driemaal scheepsrecht voor ‘knettergekke’ man die Ootmarsumse huurbaas bedreigde?

Foto: Redactie

Tweemaal werd zijn voorlopige hechtenis onderbroken en telkens ging het mis, maar desondanks krijgt de 34-jarige Jordy V. nog weer een derde kans om zich te bewijzen.

De man wordt onder meer verdacht van diverse bedreigingen, waaronder tegen zijn huurbaas in Ootmarsum. “Ik steek je het hele huis in de fik”, zo kreeg die om z’n oren toen hij de huur van V. opzegde. Tegenover de politie verklaarde de Ootmarsummer dat zijn huurder “knettergek” was.

Vooral zijn ex-partner Mariëlle en haar familie moest het echter ontgelden in mails en voicemailberichten. “Zwart op wit zeg ik: ik ga jou kapotmaken. Doodslaan. Martelen. Vernederen. Eigen schuld, kankerhond”, liet hij hen weten.

V. heeft bovenal last vaneen borderline-stoornis, zo bleek uit psychologische analyse. Een constatering waarmee hij behoorlijk tevreden is, gaf de uitvoerig sprekende dertiger ter zitting in de rechtbank van Almelo aan. “Ik denk dat ze heel zorgvuldig en accuraat onderzoek hebben gedaan. Ben ook blij dat ze verder hebben gekeken dan het delict an sich, dus naar de onderliggende oorzaken.”

Er wordt geadviseerd dat V. eerst een klinische behandeling van 6-12 maanden krijgt voor zijn persoonlijkheids- én verslavingsproblematiek (tabak, amfetamine en cocaïne), waarna waarschijnlijk een traject met begeleid wonen volgt. Hiermee was hij het helemaal eens, omdat het volgens hem anders opnieuw verkeerd gaat. “Er moest kennelijk eerst iets gebeuren, hoe gek dat ook klinkt.”

Zoontje

Volgens zijn advocaat Merlin Vos is V. nu wél erg gemotiveerd, omdat hij goed beseft dat een omgangsregeling met z’n zoontje op het spel staat. “Het is nog een jonge gast en heeft nog een heel leven voor zich. Maar hij moet er zelf wat van maken, dat doet niemand namens hem.”

Het bedreigen van een persoon tijdens een feestje en een mogelijke mishandeling, een ander feit waarvoor V. terechtstond, werden beide ontkent. “Hij kon geen kant op, met z’n zoontje in de arm. Cliënt kon zich niet wegtrekken uit die dreigende situatie. Dat is waarom hij z’n hoofd omlaag deed, op borsthoogte, toen aangeefster op hem af kwam.” Van de overige misdrijven gaf hij te kennen dat het inderdaad zo was gegaan, zoals reeds ten laste gelegd.

De rechters trokken zich na het pleidooi even terug voor beraad in de raadskamer en kwamen tot de slotsom dat het beter is om V. per komende maandag wederom te schorsen, aangezien er dan al ruimte is in een speciale behandelkliniek te Balkbrug en bovendien omdat hij inmiddels reeds 254 dagen zonder vonnis achter de tralies doorbrengt. De oudste rechter: “We gaan het iets anders doen, namelijk in het kader van ‘driemaal is scheepsrecht’.”

De uitspraak in deze zaak is op 3 augustus aanstaande, dus terwijl V.’s behandeling in volle gang is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen