112

Twaalf maanden celstraf voor stelende servicemonteur: ‘Vertrouwen totaal beschaamd’

Foto: Redactie

De rechtbank in Almelo heeft de 40-jarige Arjan V. uit Borne veroordeeld tot één jaar celstraf voor diefstal van sieraden bij mensen waar hij als servicemonteur over de vloer kwam.

V. was in 2018 en 2019 werkzaam bij een onderhoudsbedrijf in de Betuwe en werd onder meer ingezet bij reparaties aan verwarmingssystemen, zoals het plaatsen van een nieuwe cv-ketel. In zeker elf gevallen misten bewoners, waar hij kort ervoor had gewerkt, sieraden als (dure) horloges en kettingen. Deze leverde hij in bij goudhandelaren, zo luidde de verdenking. “Helaas is het merendeel waarschijnlijk in een smeltkroes gegaan en zullen benadeelden deze nooit meer terugzien”, hield de officier van justitie voor.

Hijzelf kwam niet naar de rechtszitting, meerdere gedupeerden wel. Eentje mist een horloge met een inkoopwaarde van 7.000 euro, een ander de zegelring die hij als erfstuk verder door had willen geven. Volgens het Openbaar Ministerie is V. eenmaal betrapt tijdens zijn roofkunsten. “Hij had de radiator moeten laten ontluchten, maar was daarentegen aan de andere kant van de slaapkamer bezig bij een nachtkastje.”

V. stelt hersenletsel te hebben opgelopen door een mishandeling, die overigens los van deze rechtszaak staat. Hij heeft eerdere straffen gekregen voor soortgelijke misdrijven, kampt met onder meer ADHD, is schijnbaar mantelzorger, staat officieel nergens ingeschreven, heeft bijvoorbeeld geen ID-bewijs en kan dus niet een uitkering aanvragen. Op dit moment is de Bornenaar werkloos.

De man werd tevens gestraft vanwege diefstal van 552 euro uit een kistje met contant geld bij Vennegoor Installatie in Weerselo, waar hij in 2020 werkzaam was. Voor elk van de diefstallen, twaalf in totaal, werd hem een maand gevangenisstraf opgelegd. De rechter oordeelde dat V. het vertrouwen totaal heeft beschaamd van zowel werkgevers als de burgers waar de monteur op bezoek moest gaan. Hij heeft nog veertien dagen de tijd voor hoger beroep, indien gewenst.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen