“Goed beeld gekregen van wie er permanent woont en wie recreëert op het park”

Foto: Politie

De plotse inval door politie, Belastingdienst, Marechaussee en andere diensten op bungalowpark Bavelds Dennen heeft het gewenste resultaat gegeven. Dat laat de gemeente in een memo aan de gemeenteraad weten.

Vorige maand, in de ochtenduren van 14 november 2017 om precies te zijn, vielen verschillende controlediensten het Denekampse recreatiepark Bavelds Dennen binnen. Op het park zijn 126 huisjes gevestigd. Er zijn in het totaal 68 personen gecontroleerd, verspreid over 60 huisjes. De overige huisjes zijn niet bewoond of er was niemand aanwezig.

Er verbleven 5 mensen op het park die niet bij de gemeente waren ingeschreven. In één van de woningen werd een kleinschalige, op dat moment niet in gebruik zijnde wietplantage aangetroffen en in een andere woning werd illegaal vuurwerk gevonden. Ook heeft de politie met enkele bewoners afspraken gemaakt over nog openstaande boetes. Daarnaast is er een geval van zorgfraude geconstateerd: PGB-gelden die op een ondeugdelijke manier gebruikt worden.

Burgemeester Ineke Bakker spreekt van een succesvolle nulmeting. “Alle partners zijn erg positief over de samenwerking en
de resultaten van deze actie. We hebben een goed beeld gekregen van wie er permanent woont en wie recreëert op het park.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen