Start renovatie en nieuwbouw van de Dorper Esch

Foto: Gemeente Dinkelland

De renovatie en nieuwbouw van Dorper Esch is officieel begonnen.

Wethouder Benno Brand heeft vandaag de deur naar het recreatiebad op slot gedraaid. Aansluitend is begonnen met de sloop van het bad. Een belangrijke mijlpaal in de bouw van het Dorper Esch.

De wethouder overhandigde als symbolische actie de sleutel van de deur naar het recreatiebad aan Erwin Weusthof van aannemersbedrijf Niehof uit Lattrop. Samen met Leferink Architecten uit Denekamp en Lammerink Installatiegroep uit Ootmarsum vormt het aannemersbedrijf het lokale bouwconsortium Noabers. Zij gaan samen Dorper Esch renoveren en vernieuwen. “Vol vertrouwen overhandig ik de sleutel aan Noabers. Noabers heeft een prachtig plan uitgewerkt voor de renovatie en nieuwbouw van de Dorper Esch. Ik wens jullie veel succes met de bouw. Graag ontvang ik eind 2019 de sleutel weer om het vernieuwde Dorper Esch te kunnen openen!”, aldus wethouder Brand.

‘Gewoon open’

De sluiting en sloop van het recreatiebad betekent nog niet dat er geen zwemmen of sporten kan plaatsvinden in Dorper Esch. Het huidige wedstrijdbad en het doelgroepenbad blijven de komende tijd gewoon open. Brand: “We proberen ervoor te zorgen dat de bouw zo min mogelijk overlast veroorzaakt en dat mensen kunnen blijven sporten en zwemmen in Dorper Esch.”

Alle (zwem)lessen gaan na de zomervakantie gewoon door.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen