Wethouder Brand opent nieuwe speeltoestellen op Het Hulsbeek

Vanmiddag hebben wethouder Benno Brand, als voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg vrijetijdseconomie in de regio Twente, en wethouder Evelien Zinkweg (gemeente Oldenzaal) nieuwe speeltoestellen op Het Hulsbeek geopend.

De wethouders deden de opening samen met leerlingen uit groep 3/4 van basisschool De Bongerd in Oldenzaal. Hierbij gaat het om een nieuwe speeltuin, een klimparcours en een parcours over het water bij strand 1 en parkeerplaats 4.

Een uitgangspunt van de nieuwe speeltoestellen is dat de kinderen samen kunnen spelen in een uitdagende en natuurlijke omgeving. Daarbij is ook rekening gehouden met mindervalide kinderen.

Deze natuurlijke speelplekken maken deel uit van het project Twente Beleven door te Verbinden, dat in 2016 door de provincie Overijssel is gestart. Het heeft als hoofddoel een lange afstand wandelroute (essen- en beekdalenroute) te maken die de vlinderpunten Erve Huiskes (Het Hulsbeek) en IJs en Es (Dal van de Mosbeek in Mander) met elkaar verbindt. Langs de route wordt de kwaliteit van de beleving versterkt door onder andere nieuwe speelplekken op Het Hulsbeek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen