Gemeente verhoogt de grondprijzen voor nieuwbouwkavels

Foto: CC0

Als gevolg van de hogere kavelprijzen in de commerciële sector laat de gemeente vanaf 1 januari 2019 de grondprijzen in een aantal kernen stijgen.

Met die toename neemt de gemeente Dinkelland het advies over van het taxatierapport dat drie onafhankelijke makelaars/taxateurs hebben opgesteld.

Omhoog

In Ootmarsum stijgen de kavelprijzen van plan Brookhuis volgend jaar licht met 5 euro per m2, in de Commanderiestraat worden de grondprijzen van de twee-onder-een-kapwoningen 15 euro per m2 duurder en die van de vrijstaande woningen 5 euro per m2.

In Saasveld stijgen de grondprijzen van plan Diezelkamp eerste fase met 5 euro per m2 en Diezelkamp tweede fase met 10 euro per m2.

Tot slot moeten kopers voor grond in plan Rossum Noord in 2019 € 10 euro per m2 meer neertellen.

Vanwege de gunstige ligging wordt één kavel van ruim 1.600 m2 in plan Aveskamp in Denekamp 10.000 euro in prijs verhoogd. Dat is ongeveer 6,25 euro per m2.

Wie in 2018 een verkoopovereenkomst van de gemeente ontvangt, betaalt nog de huidige grondprijs. De verkoopovereenkomsten die vanaf januari 2019 worden verstuurd voor bovengenoemde plannen, zijn op basis van de verhoogde grondprijzen.

Alle prijsverhogingen zijn exclusief BTW.

Omlaag of gelijk

Bij plan Pierik in Denekamp gaat de prijs van vier kavels omlaag met 5, 10 of 27 euro per m2 vanwege de minder gangbare vormgeving.

Voor de gemeentelijke bouwkavels op bedrijventerreinen blijven dezelfde prijzen als in 2018 gelden. Vanwege de ligging is de grondprijs op bedrijventerrein De Mors met 5 euro per m2 naar beneden bijgesteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen