KPN-zendmast op Kuiperberg in Ootmarsum mag worden geplaatst

Foto: Mark Mensink

Het beroep dat Stichting Natuur en Milieu Ootmarsum en een groep omwonenden tegen de plaatsing van een zendmast voor telefonie aan de Stobbenkamp in Ootmarsum hadden aangespannen, is op alle gronden ongegrond verklaard.

Dit betekent dat de omgevingsvergunning onherroepelijk is en dat KPN met de realisatie kan beginnen. Wethouder Benno Brand reageert positief. “Volgens de Raad van State heeft de gemeente zorgvuldig gehandeld en alles in het werk gesteld om de zaak goed te onderzoeken. Nu de gemeente in het gelijk is gesteld en de vergunning terecht is verleend, kan de zendmast er komen en daarmee de dekking voor de mobiele telefoon verbeteren. We vinden het belangrijk dat onze inwoners goed bereik hebben via de mobiele telefoon en zijn daarom tevreden met deze uitspraak.”

Stichting Natuur en Milieu Ootmarsum en een groep omwonenden gingen eerder al tegen de omgevingsvergunning in beroep bij de rechtbank Overijssel. Zij betwijfelen of de mast wel nodig is en vinden dat de mast de omgeving aantast. Volgens hen is de mast in strijd met het beleid van de gemeente. De rechtbank verklaarde hun beroep in juli 2018 ook ongegrond.

'

Reacties

article
53612
Het beroep dat Stichting Natuur en Milieu Ootmarsum en een groep omwonenden tegen de plaatsing
https://dinkelland.nieuws.nl/politiek/20190703/kpn-zendmast-op-kuiperberg-in-ootmarsum-mag-worden-geplaatst/
2019-07-03T13:55:02+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/85/2019/07/03135156/Zendmast-in-Denekamp.jpg
Politiek