Honderd jongeren: Wonen, uitgaan, werk en mobiliteit is het belangrijkst

Foto: FreeImages.com/Helmut Gevert

De gemeenteraad van Dinkelland heeft de afgelopen weken ruim 100 interviews gedaan met jongeren tussen de 16 en 25 jaar, en die teller loopt nog verder op.

Deze gesprekken vallen onder het bestuurlijk experiment dat de raad is aangegaan. Wonen, werk, uitgaan en mobiliteit lijken na
een eerste analyse belangrijke thema’s voor de jongeren in Dinkelland. Verdere uitwerking vindt de komende maanden plaats.

Bestuurlijk experiment

De raad van Dinkelland neemt veel besluiten. Bijna altijd zijn dat besluiten die van invloed zijn op de toekomst van de gemeente en haar inwoners. De raad vindt het heel belangrijk om te weten hoe de jongeren van Dinkelland denken over hun toekomst in de gemeente. Zij heeft ervoor gekozen in gesprek te gaan met de groep jongeren tussen 16 en 25 jaar. Op deze manier wil de raad de jongeren invloed geven op de raadsbesluiten die over jongeren gaan.

Eerste analyse

Er zijn vele gesprekken gevoerd met de jongeren in Dinkelland. Patrick Schiphorst, raadslid in Dinkelland vertelt enthousiast: “Het was hartstikke leuk om te doen. We vinden het heel belangrijk om te weten hoe jongeren in Dinkelland kijken naar hun toekomst in onze gemeente. Dat dit de thema’s zijn geworden is interessant en verdient een verfijning. Dat pakken we de komende maanden op”.

Verdere uitwerking

Alle resultaten van de gevoerde gesprekken worden de komende maanden geïnventariseerd en op de rij gezet. Zo ontstaan er, per leeftijdscategorie en per kern, rode draden waaruit thema’s worden geselecteerd. “Deze thema’s willen we nogmaals verder uitdiepen samen met de jongeren die we gesproken hebben maar ook zeker met degenen die we nog niet gesproken hebben. Dit willen we
tijdens en na de zomer gaan doen”, geeft raadslid Joris Poffers aan.

De bedoeling is uiteindelijk dat de gehele gemeenteraad een besluit gaat nemen over de thema’s en de verwerking en uitvoering van de diverse ideeën en suggesties daarover. “Wij zijn de jongeren in onze gemeente dankbaar voor de goede gesprekken die wij mochten voeren, petje af voor hun betrokkenheid”, besluit raadslid Marc Smellink.

'

Reacties

article
53673
De gemeenteraad van Dinkelland heeft de afgelopen weken ruim 100 interviews gedaan met jongeren tussen
https://dinkelland.nieuws.nl/politiek/20190711/honderd-jongeren-wonen-uitgaan-werk-en-mobiliteit-is-het-belangrijkst/
2019-07-11T14:50:58+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/85/2019/07/11145020/relationship-1525992.jpg
Politiek