Samenwerking tussen BBB en Burgerbelangen Dinkelland

Foto:

De landelijke partij BBB van Caroline van der Plas heeft na diverse gesprekken ervoor gekozen om met Burgerbelangen Dinkelland in zee te gaan.

“Aangezien BBB zelf niet met de gemeentelijke verkiezingen in 2022 mee doet, maar wel hun landelijke stem lokaal willen laten horen hebben
wij het Boeren Burger Bondgenoot systeem bedacht”, vertelt bestuurslid Jan Brok uit Enter. “Wij waren op zoek naar een partij die zich 100% inzet voor haar inwoners in Dinkelland.”

“De komende jaren komen er lastige vraagstukken op ons af voor zowel de inwoners als de agrariërs. Aangezien Dinkelland wordt bestempeld als een agrarisch-toeristische gemeente wilden we alleen met mensen in zee die zich hiervoor 100% willen inzetten”, zegt lijsttrekker Fons Maathuis van Burgerbelangen nadrukkelijk. “Burgerbelangen Dinkelland is géén onderdeel van BBB, maar we zijn een bondgenootschap aangegaan.”

Maathuis: “Eén van de voorwaarden van ons was dat we ons eigen verkiezingsprogramma konden maken en op dezelfde voet door kunnen gaan als de afgelopen jaren: hard werken, de luis in de pels zijn, ‘macht en tegenmacht’ binnen de politiek aan de kaak stellen, maar vooral onderwerpen
gefundeerd aanpakken en beoordelen op hun merites.”

De partijen gaan samenwerken op alle belangrijke onderwerpen en zeker ook voor de sector die het lastig zal krijgen de komende jaren, zijnde de agrarische sector.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen