Opvang voor Oekraïnse vluchtelingen in het klooster Denekamp

Foto: Google Maps

De 14 Twentse gemeenten hebben de opdracht om gezamenlijk 2000 opvangplekken voor Oekraïnse vluchtelingen in te richten.

Ook de gemeente Dinkelland neemt hierin haar verantwoordelijkheid en biedt binnen enkele weken opvang aan 60 vluchtelingen. Hiervoor wordt het Huize Elisabeth van het klooster in Denekamp ingericht. Dit is één van de verblijfslocaties in Twente voor Oekraïense vluchtelingen.

De vluchtelingenstroom is op gang gekomen. Elke dag komen er nieuwe vluchtelingen aan in Nederland, ook in Twente. De gemeente Dinkelland wil deze mensen in nood helpen en biedt opvangplekken aan. Daarvoor bekijkt de gemeente verschillende locaties. Het klooster in Denekamp is een geschikte plek om vluchtelingen op te vangen, aldus de gemeente. “Deze locatie biedt voldoende voorzieningen. De vluchtelingen kunnen hier in elk geval 6 maanden blijven.” Of de locatie ook langer nodig en beschikbaar is, wordt de komende tijd bekeken.

‘Noaberschop’

Op dit moment is onduidelijk welke hulp nodig is. Wel is de gemeente Dinkelland op zoek naar mensen die Oekraïens spreken en willen helpen als tolk. Zij kunnen zich melden via [email protected].

Opvangplekken bij mensen thuis

Op dit moment vraagt de landelijke overheid nog niet aan gemeenten om opvangplekken bij mensen thuis beschikbaar te stellen. Twentenaren die hun huis beschikbaar willen stellen voor opvang kunnen zich melden bij Noaberschap Ukraine-Twente op www.nutwente.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen