Bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen: 25 maart 2021

Foto: Gemeente Dinkelland

In onderstaand overzicht worden de meest actuele bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen weergegeven.

Omgeving en milieu

Aanvraag omgevingsvergunning

Sommige omgevingsvergunningen moeten worden voorbereid met de zogenaamde reguliere voorbereidingsprocedure. Er moet in principe binnen 8 weken op de aanvraag worden beslist. Van de ontvangst van een aanvraag moet openbaar kennis worden gegeven. Het is echter niet mogelijk naar aanleiding van die kennisgeving bezwaren of zienswijzen in te dienen.

Bij de gemeente is binnengekomen een aanvraag – reguliere procedure – voor:

  • Lattrop-Breklenkamp, Kraakenhof 34 – het bouwen van een aansluiting tussen het woonhuis en de garage (in het dak), 10-03-2021
  • Denekamp, Weerinkstraat 18 – het bouwen van een erker, 15-03-2021
    Deurningen, Deurningerstraat 39 – het realiseren van een terrasoverkapping aan de achterzijde van de woning, 18-03-2021
  • Denekamp, Molendijk nabij nr. 26 – het verbouwen van (woon)boerderij, 16-03-2021
    Weerselo, Gunnerstraat nabij nr. 2 – het bouwen van een woning, 17-03-2021

Omgevingsvergunning; verlenging beslissingstermijn

Sommige omgevingsvergunningen moeten worden voorbereid met de zogenaamde reguliere voorbereidingsprocedure. Er moet dan in principe binnen 8 weken na ontvangst van de aanvraag worden beslist. Maar die termijn kan zo nodig worden verlengd. Tegen een beslissing om een termijn te verlengen kan alleen bezwaar gemaakt worden door degene die daarbij een belang heeft dat los staat van het te nemen besluit.

Burgemeester en wethouders hebben de beslissingstermijn verlengd met betrekking tot een aanvraag om omgevingsvergunning voor:

  • Tilligte, Vollenhoekweg 19 – het wijzigen van een inrichting en het bouwen van een biggenstal, 21-01-2021

Verleende omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders hebben met toepassing van de zogenaamde reguliere voorbereidingsprocedure een of meer omgevingsvergunningen verleend. Belanghebbenden kunnen gedurende 6 weken na de datum van verzending aan de aanvrager schriftelijk bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Gedurende de bezwarentermijn liggen de stukken ter inzage op het gemeentehuis.

Meestal mag van een omgevingsvergunning pas gebruik gemaakt worden als de bezwarentermijn is verstreken. Alleen van een omgevingsvergunning om te bouwen mag doorgaans meteen gebruik gemaakt worden. Maar wie begint te bouwen zolang de bezwarentermijn nog niet is afgelopen, bouwt wel op eigen risico.

Burgemeester en wethouders hebben een omgevingsvergunning verleend voor:

  • Denekamp, De Loaboer 5 – het bouwen van een woning 15-03-2021
  • Denekamp, Nordhornsestraat 190-TRAF – het kappen van twee eiken 15-03-2021
  • Agelo, Kooiweg 3A – het kappen van een eik 17-03-2021
  • Ootmarsum, Kloosterhof 1 – het bouwen van een schuurtje 18-03-2021
  • Ootmarsum, Commanderieplein 7, 8 en 9 – bouwen gebouw III, namelijk een herberg, bierspa en museum, 18-03-2021

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders zijn voornemens een omgevingsvergunning te verlenen. Het betreft het navolgende project:

  • Lattrop-Breklenkamp, Dorpsstraat 1 – het brandveilig gebruik van een pand

De uitgebreide voorbereidingsprocedure van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) is van toepassing. Daarom is nu eerst een ontwerpvergunning opgesteld. Dit ontwerp ligt met de bijbehorende stukken gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis Die termijn van 6 weken gaat in op de dag na de datum van deze publicatie. Als u de stukken wilt inzien, verzoeken wij u om daarvoor eerst telefonisch een afspraak te maken.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen mondeling of schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders. Wie nalaat om tijdig een zienswijze in te brengen, kan later niet alsnog beroep instellen als het definitieve besluit is genomen.

Meldingen artikel 8.41 Wet milieubeheer

Voor het “oprichten of veranderen” van bepaalde categorieën van inrichtingen is geen omgevingsvergunning vereist. Wel moet op grond van artikel 8.41 van de Wet milieubeheer vooraf een melding worden ingediend en moeten landelijk vastgestelde voorschriften worden nageleefd. Burgemeester en wethouders kunnen met betrekking tot deze bedrijven wel nog zogenoemde “maatwerkvoorschriften” vaststellen. Een melding is ingediend voor een inrichting te:

  • Tilligte, Kerspelweg 13 – het starten van een las- en constructiebedrijf
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen