‘Meer betrokkenheid van Ootmarsummers is dringend nodig’

Foto: Google Maps

Inwoners van Ootmarsum weten zelf het beste wat nodig is om de kern, en met name het drukke centrum, ook in de toekomst leefbaar te houden.

Maar dan moeten ze wel betrokkenheid bij Mijn Dinkelland 2030 tonen, zo laat de gemeente weten. “Alle kernen gaan daar verschillend mee om en het was duidelijk dat Ootmarsum even een zetje nodig had. Er moest namelijk op korte termijn iets gebeuren om het zomerseizoen goed en veilig door te komen. Dit had te maken met de geldende coronamaatregelen en de daarbij horende uitgebreide terrassen, en de gezellige drukte in de stad. We hebben daarom als college de handschoen opgepakt en dat voorzetje gegeven. Maar om het proces voort te kunnen zetten hebben we echt de Ootmarsummers nodig”, licht wethouder Benno Brand toe.

Samen met Ootmarsummers

Begin dit jaar is er door de gemeente, in samenwerking met een klankbordgroep van inwoners en ondernemers uit Ootmarsum, een enquête uitgestuurd om de behoefte van Ootmarsum in beeld te krijgen. De enquête is opgevolgd met een webinar waarin inwoners ‘live’ vragen konden stellen.

In navolging daarvan zijn keuzes gemaakt met betrekking tot parkeren. “Om Ootmarsum nog verder klaar te maken voor de toekomst moeten er nog meer maatregelen genomen worden. Maar dit willen we zoveel mogelijk samen met de verschillende partijen in Ootmarsum doen. Vragen waar we antwoorden op moeten vinden zijn: hoe wordt invulling geven aan de vrijgekomen ruimte van de verwijderde parkeerplaatsen? Waar moeten fietsenstallingen komen? Is er behoefte aan een bewaakte fietsenstalling? De huidige terrassen zijn nog ‘corona-terrassen’, hoe gaan we daar in de toekomst mee om? Et cetera”, vertelt wethouder Brand. “De maatregelen die genomen zijn, kunnen (deels) van tijdelijke aard zijn. Er zijn geen definitieve besluiten genomen. We gaan de komende periode samen met Ootmarsum kijken naar de ervaringen tot nu toe en bekijken samen wat het centrum nodig heeft om ook in de toekomst (be)leefbaar te zijn.”

Zodra de coronamaatregelen het toelaten worden er weer échte bijeenkomsten georganiseerd, zo laat de gemeente weten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen